BAHAN-BAHAN :
1/4 cawan doenjang (pes kacang soya)
1 tbs gochujang (pes cili)
1 batang daun bawang dicincang
1 ulas bawang putih yang dicincang
1/4 cawan bawang besar yang dicincang
2 ts madu
2 ts biji bijan panggang
2 ts minyak bijan
CARA-CARANYA :
1. Gunakan sudu dan gaulkan kesemua bahan sehingga sebati.
2. Pindahkan ke dalam mangkuk kecil dan hidangkan dengan nasi dan daun salad atau dengan BBQ daging.
Selamat mencuba...boleh lah makan BBQ "wraps" macam dalam drama korea kan lepas ni...x dapat pergi korea mencuba buat sendiri pun boleh...hehehehe
Lulu
ReplyDelete14 September 2020 at 02:33
Salam. Maaf kalau saya komen di sini.
Saya dapati gambar dlm blog puan diambil dari blog Maangchi. Saya peminat Maangchi, jadi agak terkejut bila dapati gambarnya digunapakai oleh puan tanpa apa-apa kredit.
Ini link utk resepi di atas: https://www.maangchi.com/recipe/ssamjang